Η αϋπνία – μπορεί να έχει δυσκολία στον ύπνο;


AddThis Κοινή χρήση κουμπιών στο FacebookFacebookFacebookShare στο TwittertwitterTwitterShare στο PinterestPinterestPinterestShare στο MoreAddthismore28

Όταν δεν μπορώ να κοιμηθώ τη νύχτα συνήθως το κατηγορώ με την ένταση που με προκαλεί να έχω και πολλές ανησυχίες στο μυαλό μου, όπως η δουλειά, τα οικονομικά, η υγεία, η οικογένεια κλπ. Μόνο όταν μπορώ να ειρηνίσω αυτές τις σκέψεις όπως Λοιπόν, καθώς οι ανησυχίες είναι τελικά σε θέση να κοιμηθώ. Σε ασυνήθιστες στιγμές η αϋπνία είναι αυτοτραυματισμένη καθώς και ενεργοποιείται από την κατανάλωση και πολλά φλιτζάνια ισχυρού καφέ αργά την ημέρα. Κάποια μέρα τον περασμένο Αύγουστο τα έξοδα γειτονιάς μου άρχισαν να ουρλιάζουν απέναντι από μένα, δηλώνοντας “Έχετε κάτι για τον ύπνο σε εκείνη την τοποθεσία PetMeds στην οποία εργάζεστε; Ο σκύλος μου έχει μείνει όλη τη νύχτα, καθώς δεν θα με αφήσει να κοιμηθώ. ” Του είπα ότι είναι πολύ περισσότερο από ευπρόσδεκτο να βρει σε περίπου μία ώρα για να μιλήσει για αυτό το δίλημμα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας καθώς περίμενα το μυαλό μου ήταν γεμάτο από πολύ περισσότερες ανησυχίες παρά απαντήσεις. Τι μπορεί να έχει ένας σκύλος στο μυαλό του που θα τον κρατούσε; Σίγουρα δεν μπορεί να τονιστεί πάνω από τα οικονομικά, καθώς και το μοναδικό έργο του συνίσταται στο να τεντώσει τα πόδια του στο ένα άκρο του σπιτιού και στη συνέχεια να μετακομίσει στην άλλη πλευρά, καθώς και να τεντώσει τα πόδια του εκεί ενώ χασμουρούν. Ω ναι, ας μην ξεχνάμε, έχει την εξαιρετικά σημαντική υποχρέωση να γαβγίζει να ειδοποιήσει το νοικοκυριό σε πιθανούς εισβολείς. Για εκείνη την ώρα, καθώς περίμενα να βρω δαπάνες, κοίταξα με όλη την ιατρική βιβλιογραφία, καθώς και όλους τους πόρους του Διαδικτύου που προσφέρονται, ώστε να καταλήξω να εξοικειωθώ με αυτή την κατάσταση που κατάλαβα εξαιρετικά λίγο.

Είναι μάλλον ασυνήθιστο να ακούσουμε τους ιδιοκτήτες σκύλων να διαμαρτύρονται για το σκυλάκι τους που έχουν διαταραχή ύπνου. Τα σκυλιά συνήθως παίρνουν αρκετό ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να περιλαμβάνουν για διαταραχές καθώς και ελλείψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Λόγω αυτού του γεγονότος, είναι εξαιρετικά απλό να μην παρατηρήσετε ότι το κατοικίδιο ζώο του νοικοκυριού έχει δυσλειτουργία ύπνου που ενδεχομένως να έχει επιζήμια αποτελέσματα υγείας και ευεξίας. Η αδυναμία να κοιμηθεί το φθινόπωρο θα μπορούσε επίσης να είναι ένας δείκτης ότι κάτι πολύ πιο σημαντικό μπορεί να συμβαίνει στην υγεία του κατοικίδιου ζώου. Η ίδια η αϋπνία είναι πολλά συχνά ένα σημάδι καθώς και όχι μια ασθένεια. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να είναι το αποτέλεσμα μιας ασθένειας, καθώς και αν δεν έχει θεραπευτεί και δεν έχει θεραπευτεί, μπορεί να είναι η αιτία μιας ασθένειας. Η ποσότητα του ύπνου καθώς και η υψηλή ποιότητα του ύπνου μπορεί να επηρεαστεί από πολλά πράγματα, μερικά φυσικά καθώς και κάποια ψυχολογικά/συναισθηματικά.

Αϋπνία σε σκύλους – μερικά από τα αίτια:

1. Κάτι ενδεχομένως ενεργοποιεί τον πόνο του σκύλου.
2. Δεν είναι επαρκής άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, για το λόγο αυτό ο σκύλος έχει υπερβολική ενέργεια τη νύχτα.
3. Ορισμένα φάρμακα προκαλούν αϋπνία.
4. Οποιοσδήποτε τύπος ιατρικής κατάστασης μπορεί να προκαλέσει τακτική ούρηση, ενισχυμένη δίψα, κνησμώδη δέρμα, αγωνιώδεις αρθρώσεις κ.λπ.

Θεραπευτική αγωγή:

Το πρώτο καθώς και πολλά ουσιαστικά πράγματα είναι να χειριστεί κανείς την κατάσταση που μπορεί να ενεργοποιεί την αϋπνία. Εάν ο σκύλος έχει πόνο, η παροχή αντιφλεγμονώδους και άλλων φαρμάκων πόνου μπορεί να βοηθήσει. Εάν ο σκύλος είναι φαγούρα όλη τη νύχτα, τότε αντιμετωπίζει τους υποκείμενους σκανδάλους (δηλαδή ψύλλους). Υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες που έχουν χρησιμοποιηθεί για να ηρεμήσουν το σκυλί καθώς και να βοηθήσουν την εξάλειψη της αϋπνίας. Το Valerian καθώς και το χαμομήλι είναι μερικά μεγάλα παραδείγματα που χρησιμοποιούνται συχνά. Ένας ακόμη εναλλακτικός χωρίς κίνδυνο που βασίζεται σε ηρεμιστικές φερομόνες ονομάζεται ζώνη άνεσης με D.A.P. Ζώνη άνεσης με D.A.P. Για τα σκυλιά είναι ένα plug-in diffuser που απελευθερώνει το σκυλί που κατευθύνει τις φερομόνες που μιμούνται τις κατευθυνόμενες φερομόνες που εκκρίνονται από τα θηλυκά σκυλιά όταν θηλάζουν που στέλνουν ένα σήμα άνεσης καθώς και ασφάλεια στα κουτάβια της. Όταν ένας σκύλος αισθάνεται αυτές τις φερομόνες, υπάρχει ένα φυσικό αίσθημα ασφάλειας καθώς και άνεση που μπορεί να βοηθήσει να διευκολύνουν συγκεκριμένα είδη αϋπνίας. Ο διαχύτης είναι συνδεδεμένος σε μια ηλεκτρική πρίζα στο χώρο που χρησιμοποιούνται από τον σκύλο για ύπνο, καθώς προσφέρει 24ωρη διαχειριζόμενη απελευθέρωση στην κατάλληλη δοσολογία. Ένα μπουκάλι διαρκεί περίπου τέσσερις εβδομάδες καθώς και καλύπτει μια περιοχή περίπου 500 έως 650 τετραγωνικών μέτρων.

Κρατήστε τα επίπεδα απόλαυσης χαμηλά κατά τον ύπνο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το σκύλο κάπως ήρεμο καθώς και χαλαρό. Έχοντας μια άνετη θέση για τον σκύλο σας για ύπνο μπορεί επίσης να βοηθήσει να βελτιώσει την υψηλή ποιότητα του ύπνου. Ένα ορθοπεδικό κρεβάτι, όπως το πολυτελές κρεβάτι μνήμης, είναι ιδιαίτερα πρακτική για τα ανώτερα ζώα καθώς και τα αρθριτικά ζώα που απαιτούν επιπλέον υποστήριξη για τους πόνους καθώς και τους πόνους που συνδέονται με τη γήρανση καθώς και την αρθρίτιδα.

Εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας δεν έχει αρκετό ύπνο, είναι απαραίτητο να δείτε τον κτηνίατρο για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πάρετε μια διάγνωση καθώς και μια θεραπείαNT Σχέδιο. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να επιθυμεί να συνταγογραφήσει φάρμακα όπως τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, τα φάρμακα κατά του άγχους και/ή το φάρμακο για τον πόνο ανάλογα με τις συγκεκριμένες συνθήκες. Το βασικό είναι ότι ένας κτηνίατρος μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση καθώς και να αντιμετωπίσει μια πολύ μεγαλύτερη κατάσταση που μπορεί να επιδεινωθεί καθώς και να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

Όπως πάντα, εάν έχετε οποιοδήποτε είδος ανησυχίας σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή, τηλεφωνήστε σε έναν από τους φαρμακοποιούς μας 1800petmeds που θα είναι πολύ περισσότερο από ευχαριστημένος που σας βοηθά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *