Πότε να στείλετε ένα σπίτι γάτας


από τον Lynn Paolillo, CFMG, CFCG
16 Αυγούστου 2016

Η αγορά περιποίησης έχει εξεταστεί πρόσφατα με διάφορες ειδήσεις με τραυματισμούς καθώς και θανάτους ζώων σε σαλόνια περιποίησης. Οι γάτες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στο άγχος, οι δυνατοί θόρυβοι, καθώς και η άγνωστη ατμόσφαιρα ενός ραντεβού για περιποίηση. Είναι απαραίτητο για τους Groomers να αναγνωρίζουν τροποποιήσεις στις συνήθειες της γάτας καθώς και στην υγεία και την ευεξία στην αγορά για να αποφευχθεί ο σοβαρός τραυματισμός ή ο θάνατος. Αλλά, τι θα έπρεπε να αναζητούν οι καλυμτικοί; Πότε καταλαβαίνουμε πότε να σταματήσουμε τον γαμπρό; Πότε να στείλετε το σπίτι των αιλουροειδών; Εκτός από το πότε να στείλετε τη γάτα στον κτηνίατρο;

Πριν ξεκινήσει ο γαμπρός, υπάρχουν μερικές γάτες που θα έπρεπε να κατηγοριοποιηθούν ως γαμπρές υψηλού κινδύνου. Θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετες προφυλάξεις με αυτές τις γάτες στην αγορά για να μειώσουν την ένταση καθώς και να τις προβάλλουν για ενδείξεις ή συμπτώματα ενός προβλήματος. Οι γάτες που έχουν υψηλό κίνδυνο περιλαμβάνουν γάτες που δεν έχουν ποτέ επαγγελματικά καλλωπισμένες πριν, οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετικά κακή περιποίηση, εκείνοι που είναι εξαιρετικά μαχητικοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας περιποίησης, καθώς και ηλικιωμένες γάτες.

Η πρώτη φορά που ένας γάμος GOS σε έναν ειδικό groomer μπορεί να είναι αγχωτικό, οπότε είναι σημαντικό ο Groomer να επικεντρωθεί στο να κάνει αυτό να πάει σε μια θετική εμπειρία. Ομοίως, να έχετε κατά νου ότι ο ιδιοκτήτης της γάτας δεν καταλαβαίνει πάντα να μοιράζεται ιατρικές παθήσεις καθώς και ιστορία που μπορεί να επηρεάσει τον γαμπρό. Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής συνομιλίας με τον ιδιοκτήτη, ζητήστε ιδιαίτερες ανησυχίες σχετικά με τα προβλήματα καρδιάς ή αναπνοής, το ιστορικό των επιληπτικών κρίσεων, τα φάρμακα, οι προηγούμενοι τραυματισμοί κ.λπ. , καθώς και να ζητήσετε ακόμη περισσότερες ανησυχίες εάν εμφανιστούν οποιοσδήποτε τύπος “κόκκινων σημαδιών”. Οποιοσδήποτε τύπος συνήθειες ή τρόποι που είναι εκτός κανονικής πρέπει να συζητηθεί με τον ιδιοκτήτη καθώς και να περιλαμβάνεται στις σημειώσεις περιποίησης.

Κατά την περιποίηση, αφιερώστε επιπλέον χρόνο για να εισαγάγετε αργά κάθε στοιχείο του γαμπρού, ώστε να μην τρομάζετε ή να φοβάστε τη γάτα. Οι μεταβλητοί ξηραντήρες ταχύτητας που τοποθετούνται σε χαμηλά, περιτυλίγματα της γάτας σε μια μεγάλη πετσέτα, καθώς και δοκιμές clippers σε μια μικρή περιοχή είναι όλες οι μεθόδους για να βοηθήσουν την εισαγωγή της αιλουροειδούς στη διαδικασία περιποίησης, παρόμοια με το πώς θα ήταν ένα νέο κουτάβι. Ο στόχος δεν πρέπει να είναι ένα ιδανικό κούρεμα, ωστόσο για να εισαγάγει τα διάφορα βήματα του γαμπρού καθώς και να δημιουργήσει μια εμπιστοσύνη σύνδεση με το groomer.

Δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι πρώτοι πελάτες αιλουροειδών που είναι γατάκια. Πολλές βούληση είναι διαθέσιμες ήδη σε φρικτή κατάσταση του γαμπρού. Αυτά θα έπρεπε επίσης να θεωρηθούν για υψηλό κίνδυνο. Το σοβαρό χαλί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς του δέρματος, πληγές, απώλεια μαλλιών, καθώς και ευαισθησία στην αφή. Οι γάτες σε κατάσταση κακής περιποίησης μπορεί επίσης να έχουν προβλήματα υγείας και ευεξίας που κρύβονται από μεγάλες περιοχές των χαλιών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ψύλλους καθώς και δερματίτιδα δάγκωμα ψύλλων, αναιμία, τραυματισμούς, καθώς και περισσότερα.

Μια άλλη ομάδα γάτων που απαιτούν πρόσθετες προφυλάξεις κατά τη διάρκεια του γαμπρού είναι επιθετικές γάτες. Οι γάτες που σφυροκοπούν, γκρινιάζουν, χτυπούν, καθώς και ενεργά προσπαθούν να δαγκώσουν, όλο το φθινόπωρο σε αυτή την κατηγορία. Πολλές από αυτές τις γάτες ανταποκρίνονται καλά σε μια άνετη συγκράτηση για να τους αποφύγουν. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει σταθερά κρατώντας τα σε όλη την αγκαλιά, ασκώντας κάποια πίεση στην περιοχή ανάληψης (με ή χωρίς scruff), την τυλίγοντας τους σε μια πετσέτα ή να έχει ένα δεύτερο άτομο να βοηθήσει. Η συμφωνία της γάτας καθώς και τα μοτίβα αναπνοής πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς. Οι βρόχοι καθώς και οι ιμάντες δεν πρέπει ποτέ να τοποθετηθούν γύρω από το λαιμό μιας γάτας ή να χρησιμοποιηθούν για να παρατείνουν τα πόδια της γάτας. αλλάζετε πάντα τις μεθόδους που βασίζονται στις αντιδράσεις της γάτας για να αποφευχθεί η ενεργοποίηση οποιουδήποτε τύπου πόνου ή δυσφορίας.

Υπάρχουν κάποιες γάτες που ανταποκρίνονται στην συγκράτηση με το χτύπημα καθώς και την καταπολέμηση ακόμα πιο δύσκολη. Οι γάτες που ανταποκρίνονται αυτή τη μέθοδο θα πρέπει να σταλούν σε έναν κτηνίατρο για να προχωρήσουν. Είναι επιβλαβές να επιτρέπεται σε μια γάτα να επεξεργαστεί με δυσκολία κατά τη διάρκεια του γαμπρού, καθώς ο γάτας μπορεί να έχει άγνωστα ιατρικά προβλήματα ή να καταλήξει να είναι υπερβολικά υπογραμμισμένος.

Υπάρχουν μέθοδοι για να ενισχύσετε τις επιθετικές συνήθειες της γάτας κατά τη διάρκεια του γαμπρού. Πρώτον, προσπαθήστε να βρείτε αυτό που ενεργοποιεί την επιθετική αντίδραση καθώς και να περιορίσετε ή να αποτρέψετε αυτά τα πράγματα κατά τη διάρκεια
ο ΓΑΜΠΡΟΣ. Σε ορισμένες περιπτώσεις που συνεπάγονται τον περιορισμό των υπηρεσιών που μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια στη γάτα, δηλαδή τις περικοπές πλήρους σώματος ή τα εξειδικευμένα διακοσμητικά. Κανονικά, αυτές οι γάτες κάνουν καλά κατά τη διάρκεια του λουτρού, καθώς και η απεργία ξηράς, καθώς αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν το ελάχιστο ποσό επιπλέον αντιμετώπισης ή περιορισμών. Όταν κάνετε προτάσεις για ένα επιθετικό πρόγραμμα περιποίησης της γάτας, μια διάταξη μπορεί να περιλαμβάνει ότι η γάτα είναι διαθέσιμη σε συνήθως στην αγορά για να αποφευχθεί το matting.

Οι ανώτεροι καθώς και οι γηριατρικές γάτες βρίσκονται ιδιαίτερα σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας περιποίησης. Η πιθανότητα αρθρίτιδας, διαβήτη, νεφρικής ανεπάρκειας, υπερθυρεοειδισμού, καθώς και άλλα ζητήματα υγείας και ευεξίας ενισχύει καθώς η γάτα μεγαλώνει. Δυστυχώς, nunull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *