Οι κίνδυνοι για την υγεία των αντι-βακτηριακών σαπουνιών


με τους φόβους του H1N1 που τρέχουν αχαλίνωτα, φαίνεται ότι παντού γυρίζετε, υπάρχει αντιβακτηριακό πήκτωμα, αντιβακτηριακό σαπούνι και άλλα αντιβακτηριακά καθαριστικά. Αλλά αυτά τα καθαριστικά είναι πραγματικά απαραίτητα, για να μην αναφέρουμε ασφαλή, ή πραγματικά δημοσιεύουν κινδύνους για την υγεία; Η σημερινή δημοσίευση επισκεπτών αντιμετωπίζει αυτές τις ερωτήσεις.

Guest Post από Woody McMahon, Sequoia Health and Fitness, Inc.

Σε μια προσπάθεια να εκπληρώσει την ηλικία παλιά λέγοντας “Η καθαριότητα είναι δίπλα στη ευσέβεια”, η χρήση αντιβακτηριακών σαπουνιών αυξάνεται. Η φιλελεύθερη χρήση του σαπουνιού είναι ένα καλό πράγμα, αλλά τα αντιβακτηριακά σαπούνια παρουσιάζουν αρκετούς σημαντικούς κινδύνους.

Ήδη από το 2005, οι ερευνητές της Virginia Tech διαπίστωσαν ότι το ενεργό χημικό συστατικό σε αντιβακτηριακά σαπούνια, Triclosan, μπορεί να προκαλέσει δύο σημαντικά προβλήματα υγείας. Πρώτον, οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν τα σαπούνια μπορούν να εκτεθούν σε σημαντικές ποσότητες του καρκίνου που προκαλεί χλωροφόρμιο ουσίας. Επίσης, η μακροπρόθεσμη χρήση αυτών των σαπουνιών δημιουργεί μια ανθυγιεινή ισορροπία ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίδια στο δέρμα. Βρήκαν ανθεκτικά στα βακτήρια σε μερικά από τα πιο δημοφιλή αντιβιοτικά φάρμακα όπως η χλωραμφενικόλη, η αμπικιλλίνη, η τετρακυκλίνη και η σιπροφλοξασίνη.

Ο Δρ Peter Vikesland, ένας περιβαλλοντικός χημικός της Virginia Tech, είχε να πει για τα αντιβακτηριακά σαπούνια: “Αυτό είναι το πρώτο έργο που γνωρίζουμε ότι υποδηλώνει ότι τα καταναλωτικά προϊόντα, όπως το αντιμικροβιακό σαπούνι, μπορούν να παράγουν σημαντικές ποσότητες χλωροφόρμιο. Υπάρχουν πολλές πιθανές οδούς έκθεσης που μπορούν να προβλεφθούν, όπως η εισπνοή και η έκθεση του δέρματος, όταν χρησιμοποιείτε αντιμικροβιακά σαπούνια για να πλύνετε τα πιάτα ή όταν κάνετε ντους. Υπάρχει επίσης κίνδυνος έκθεσης κατά τη χρήση moisturizers με τρικοσάν, καθώς μπορεί επίσης να αντιδρούν με χλώριο στο νερό. ”

Τι είναι το Triclosan;

Το Triclosan είναι ένας συνθετικός αντιμικροβιακός παράγοντας που βρίσκεται σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Το ευρύ φάσμα του, η ικανότητα μάχης βακτηρίων το κατέστησε δημοφιλές σε έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό προϊόντων προσωπικής φροντίδας, καλλυντικών, αντιμικροβιακών κρέμες, θεραπείες ακμής, λοσιόν, σαπούνια και σαπούνια με πιάτα. Το Triclosan πηγαίνει κάτω από την εμπορική ονομασία Microban®, όταν χρησιμοποιείται σε πλαστικά και ρούχα και Biofresh® όταν χρησιμοποιείται σε ακρυλικές ίνες. Παρόλο που το Triclosan είναι αποτελεσματικό στη δολοφονία βακτηρίων, καταγράφεται ως φυτοφάρμακο με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών (EPA). Τα φυτοφάρμακα είναι χημικά που έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν κάποιο είδος ζωής. Η ΣΟΕΣ θεωρεί ότι ο Triclosan είναι υψηλός κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Τι είναι το Chlorroform;

Όταν το triclosan, το δραστικό συστατικό σε αντιβακτηριακά σαπούνια, αντιδρά με το χλώριο στο νερό της βρύσης, δημιουργείται χλωροφόρμιο. Το χλωροφόρμιο είναι ένα κεντρικό νευρικό σύστημα κατασταλτικό και η ένωση που προκαλεί καρκίνο. Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έχει αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές όταν πρόκειται για επαφή με το Chlorroform. Η χρόνια εισπνοή της χλωροφορμίου μπορεί να προκαλέσει ψυχιατρικά και νευρολογικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης, των ψευδαισθήσεων και της διάθεσης. Σε μία μελέτη, η διεύρυνση του ήπατος αποδείχθηκε σε 17 από τους 68 εργαζόμενους που εκτέθηκαν σε χλωροφόρμιο σε χαμηλά επίπεδα για 1 έως 4 έτη. Οι αλκοολικοί διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο από το χλωροφόρμιο, επειδή η αιθανόλη αυξάνει τις τοξικές επιδράσεις του χλωροφόρμιο.

Υγιή βακτήρια

Τα βακτήρια στο δέρμα σας χρησιμεύουν ως μέρος του φυσικού αμυντικού μηχανισμού του δέρματός σας. Το δέρμα σας χρησιμοποιεί υγιή βακτήρια για να κρατήσει τις αποικίες ανθυγιεινών βακτηρίων στον κόλπο. Χωρίς τα υγιή βακτήρια, τα ανθυγιεινά μπορούν να αναλάβουν και να δημιουργήσουν λοιμώξεις και άλλα δερματικά προβλήματα. Καταστρέψτε όλα τα υγιή βακτήρια με αντιβακτηριακό σαπούνι και ρυθμίζετε τον εαυτό σας για μεγάλα προβλήματα. Η συνεχής χρήση αντιβακτηριακών σαπουνιών είναι παρόμοια με τη χρήση αντιβιοτικών για κάθε μικρό κρύο ή φτάρνισμα. Όλα τα αντιβακτηριακά προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ, έτσι ώστε να μην αναπτύσσονται ανθεκτικά στελέχη βακτηρίων. Η χρήση αντιβιοτικών μόνο όταν είναι απαραίτητο, εξασφαλίζει ότι θα παραμείνει αποτελεσματική όταν προκύψει η ανάγκη.

Βακτηρίδια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά

Όταν τα βακτήρια εκτίθενται σε μακροπρόθεσμες, χαμηλές δόσεις αντιβιοτικών, μερικά από αυτά μπορούν να αναπτύξουν αντοχή στα αντιβιοτικά. Τα ανθεκτικά βακτήρια πρέπει να αντιμετωπίζονται με άλλα, μερικές φορές ισχυρότερα αντιβιοτικά. Σε σπάνιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει γνωστό φάρμακο που να σκοτώνει τα βακτήρια. Είναι πιο συνετό να χρησιμοποιείτε τα αντιβιοτικά με φειδώ και για μικρότερη διάρκεια. Η συνεχής χρήση των αντιμικροβιακών, όπως στα αντιβακτηριακά σαπούνια, δημιουργεί έναν πραγματικό μακροπρόθεσμο κίνδυνο για την υγεία. ένα που μπορεί εύκολα να αποφευχθεί με κανονικό σαπούνι.

Η διαβίωση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής είναι εύκολη με ένα από τα προγράμματα Sequoia Health and Fitness, Inc. Παρέχουν το σχέδιο, την υλοποίηση, το κίνητρο και την λογοδοσία που είναι απαραίτητα για την επιτυχία σας. Για να δείτε όλα τα προγράμματά τους, επισκεφθείτε. Προσφέρουν μια διαβούλευση χωρίς κόστος. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε e-mail Woody McMahon στο woody@seisiiahealth.com.

Βασιλιάς Ingrid

Μπορεί επίσης να σας αρέσει:
Το κουτί απορριμμάτων παρουσιάζει κινδύνους για την υγεία για εσάς και τη γάτα σας;

Οφέλη και κίνδυνοι μικροτσίπς σας

Εμβόλια για γάτες: Κίνδυνοι και οφέλη

«Όλοι έχουν φύγει (μέρος ένα)
Ανασκόπηση βιβλίων: Houdini από τον T. J. Banks »

15 σχόλια για το hnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *