Σταματήστε ένα σκυλί να γαβγίζει και να γκρίνιαζε σε άλλα σκυλιά σε βόλτες


Ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα κατάρτισης που έχω είναι “Πώς μπορώ να σταματήσω το σκυλί μου να γκρινιάζει σε άλλα σκυλιά σε βόλτες;”

Ω, αν υπήρχε μόνο μια εύκολη λύση, σωστά;

Παίρνω αυτήν την ερώτηση τόσο συχνά που αποφάσισα να γράψω μια ανάρτηση γι ‘αυτό. Τώρα μπορώ να κατευθύνω τους ανθρώπους εδώ στο μέλλον.

Όπως πάντα, προχωρήστε και αφήστε τις σκέψεις/τις εμπειρίες σας στα σχόλια. Και παρακαλώ μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση εάν θα βοηθήσει ένα σκυλί που γνωρίζετε.

Πώς να σταματήσετε ένα σκυλί από το να γκρεμίζει/γαβγίζει σε άλλα σκυλιά σε βόλτες

Πρώτον, μερικές “εύκολες” συμβουλές για να δοκιμάσετε:

1. Αποκτήστε το σωστό κολάρο κατάρτισης σκυλιών ή ιμάντα.

Σοβαρά. Απλά κάντε αυτό και διευκολύνετε τη ζωή σας. Ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε μερικές επιλογές και να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για το σκυλί σας. Αξίζει τον κόπο.

Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε πρώτα ένα κολάρο Martingale, επειδή σφίγγει ελαφρώς κάτω από την πίεση, αλλά είναι περιορισμένη στο πόσο μακριά σφίγγει. Για το λόγο αυτό ονομάζεται κολάρο “περιορισμένης ολίσθησης”. Δυστυχώς, ένα κολάρο Martingale συνήθως δεν σας δίνει αρκετό έλεγχο με έναν πολύ ισχυρό puller, ωστόσο.

Άλλα εργαλεία κατάρτισης που λειτουργούν για μια ποικιλία σκύλων περιλαμβάνουν:

Ευγενής ηγέτης (ταιριάζει πάνω από το ρύγχος)
Easywalk δεν τραβούν πλεξούδα
Κολάρο

Ρέμι φορώντας έναν ήπιο ηγέτη

Προσπαθήστε να μην ανησυχείτε τι σκέφτονται οι άλλοι. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά τι κολάρο χρησιμοποιείτε. Πρέπει να είστε σε θέση να ελέγξετε το σκυλί σας, ώστε οι περιπάτους σας να είναι ευχάριστες και ασφαλείς.

Remy με το easywalk δεν τραβούν την πλεξούδα

Αυτό που είναι καλύτερο για ένα σκυλί δεν θα είναι το καλύτερο για όλα τα σκυλιά. Από την εμπειρία μου ως εθελοντής σκυλιών και διάσωσης, το κολάρο που με βοηθά να ελέγξω τα περισσότερα σκυλιά είναι ο ήπιος ηγέτης, ακολουθούμενος από ένα κολάρο prong (κολάρο τσίμπημα) και στη συνέχεια μια ιμάντα χωρίς έλξη.

Bentley φορώντας ένα κολάρο prong

Επίσης, ρίξτε το ανασυρόμενο λουρί Flexi (για τώρα). Χρησιμοποιήστε ένα λουρί 6 ποδιών.

2. Κρατήστε το σκυλί σας στο πλάι σας εναντίον μπροστά.

“Αλλά τραβά!”

Και λοιπόν. Απλά κρατήστε την στο πλευρό σας ούτως ή άλλως χρησιμοποιώντας ένα από τα παραπάνω περιλαίμια εκπαίδευσης.

Τα σκυλιά είναι λιγότερο πιθανό να αντιδράσουν εάν βρίσκονται στο πλάι σας εναντίον μπροστά σας. Και αν αντιδρούν, είναι πολύ λιγότερο υπερβολικό.

Πόσοι από εσάς έχετε δει έναν άνθρωπο να περπατάει με το σκυλί του αρκετά πόδια μπροστά, και στη συνέχεια αρκετά σίγουρος όταν ο σκύλος βλέπει ένα άλλο σκυλί, τρελαίνεται, χτυπάει και γαβγίζει καθώς ο ιδιοκτήτης προσπαθεί να τον «ξεδιπλώσει»;

Απλά αποφύγετε αυτή την αμηχανία και κρατήστε το σκυλί σας στο πλευρό σας σε περιπάτους.

3. Εγγραφείτε σε τάξη υπακοής.

Αυτό θα επιτρέψει στο σκυλί σας να ασκεί να εργάζεται γύρω από άλλα σκυλιά και να μάθει να σας δίνει προσοχή ακόμη και με αυτές τις περισπασμούς.

Εκτός από την τάξη υπακοής, σας συνιστώ να εργάζεστε σε πολλή εκπαίδευση μόνοι σας, ώστε ο σκύλος σας να έχει ροκ σταθερές δεξιότητες όσον αφορά, κάθονται, κάτω, μείνε, έρχονται, τακούνια.

Εάν το σκυλί σας έχει τον αυτοέλεγχο για να ακολουθήσει αυτές τις λέξεις, θα έχει έναν ευκολότερο χρόνο να παραμείνει ηρεμία σε καταστάσεις “υψηλού στρες” όπως να περάσει ένα άλλο σκυλί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει αυτή η ανάρτηση: Πώς να πάρει το σκυλί μου να συμπεριφέρεται δημόσια.

4. Άσκηση!

Συνειδητοποιώ ότι η άσκηση ενός αντιδραστικού σκύλου είναι δύσκολη γιατί όταν θέλετε να τον περπατήσετε, θα τρέξετε σε άλλα σκυλιά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να γίνουν δημιουργικοί και να βεβαιωθείτε ότι παρέχετε στο σκυλί σας επαρκή άσκηση.

Όσο λιγότερο πεντανόστιμη ενέργεια έχει ένα σκυλί, τόσο πιο εύκολο θα είναι για αυτόν να παραμείνει ήρεμος και να συλλεχθεί γύρω από τις “σκανδάλες” του.

Ορισμένες ιδέες για άσκηση: μεγάλες βόλτες νωρίς το πρωί, περπατώντας με σακίδιο σκύλου, επιτρέποντας στο σκυλί να τρέχει σε μια ανοιχτή περιοχή με μακρύ προβάδισμα, οδηγώντας σε ένα ήσυχο πάρκο για να περπατήσει το σκυλί σας.

Άσος φορώντας σακίδιο σκύλου

Τώρα, η μεγαλύτερη απάντηση…

Πώς να σταματήσετε ένα σκυλί από το γαβγίζει σε άλλα σκυλιά

Τα παραπάνω είναι σημαντικά, αλλά είναι περισσότερο για την πρόληψη από ό, τι εκπαιδεύουν το σκυλί πώς να ανταποκριθεί κατάλληλα.

Έτσι, εδώ θέλω να συστήσω ένα βιβλίο που ονομάζεται “Feisty Fido” από τη Δρ Patricia McConnell και τον Δρ Karen London.

Το “Feisty Fido” είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να μάθετε πώς να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα απευαισθητοποίησης/αντι-κλιματισμού βήμα προς βήμα για ένα αντιδραστικό σκυλί.

Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το βιβλίο στο Amazon.

Συνοπτικά, θα σας βοηθήσει:

Προσδιορίστε τους ακριβείς ενεργοποιητές του σκύλου σας (π.χ.: σκυλί από 25 μέτρα μακριά ή πιο κοντά, άνδρες σε καπέλα, μικρά σκυλιά που φλοιός κ.λπ.)
Εργαστείτε στο κατώφλι του σκύλου σας για να δημιουργήσετε θετικές εμπειρίες.
Αλλάξτε αργά τη συναισθηματική ανταπόκριση του σκύλου σας στις “σκανδάλες” του με την πάροδο του χρόνου. (Ex.: Ο σκύλος βλέπει ένα άλλο σκυλί 10 μέτρα μακριά και σκέφτεται, “Ω αγόρι! Παίρνω hot dogs!”

Θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα με αυτό το είδος εκπαιδευτικού προγράμματος – επιτυχίες και SEταμπλό. Ζούμε στον πραγματικό κόσμο όπου οι περισσότεροι από εμάς είναι περιορισμένοι σε χρόνο και υπομονή, αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα βρουν το βιβλίο χρήσιμο αν έχουν αντιδραστικά σκυλιά.

Το έχετε διαβάσει;

Αν ναι, επιτρέψτε μου να ξέρω τι σκεφτήκατε για το βιβλίο.

Κάντε κλικ εδώ για παραγγελία.

Άλλες συμβουλές για τη διακοπή ενός σκύλου από το γαβγίζει σε άλλα σκυλιά

Βρείτε εξαιρετικά εκτιμημένες απολαύσεις (hot dogs, πεπερόνη, πραγματικό κοτόπουλο κ.λπ.) φέρουν μια θήκη θεραπείας.
Μείνετε ήρεμοι και ήσυχα απομακρυνθείτε, ζητώντας από το σκυλί σας να καθίσει.
Κρατήστε το σώμα σας ανάμεσα σε εσάς και το άλλο σκυλί όποτε είναι δυνατόν και κάντε μια γρήγορη “στροφή”, μετατρέποντας φυσικά στο σκυλί σας και μετακινώντας το μακριά όπως απαιτείται. Walkers Dog, χρησιμοποιείτε αυτό το τέχνασμα κάθε μέρα όπως εγώ;!

Και ένα ακόμη πράγμα, αν ζείτε σε ένα διαμέρισμα, ξέρω ότι έχει συγκεκριμένες προκλήσεις, οπότε εδώ είναι το άρθρο μας για τα αντιδραστικά σκυλιά σε διαμερίσματα.

Εντάξει, τι γίνεται με τους υπόλοιπους;

Ποιες σκέψεις έχετε σε όλα αυτά;

Ποιες συμβουλές ή ερωτήσεις έχετε για να σταματήσετε ένα σκυλί από το γαβγίζει σε περιπάτους;

*Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους θυγατρικών.

Σχετικές αναρτήσεις:

Πώς να πάρετε πολλά σκυλιά για να ηρεμήσετε πριν από μια βόλτα
Σταματήστε ένα σκυλί να κλαψουρίζει πριν από μια βόλτα
Περισσότερες συμβουλές για τη διαχείριση ενός σκύλου που αντιδρούν στο λουρί

Εγγραφείτε για να λάβετε συμβουλές κατάρτισης και άλλα στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μου:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *