Θα μπορούσε η γάτα σας να έχει αιλουροειδές αιλουροειδές;


AddThis Κοινή χρήση κουμπιών στο FacebookFacebookFacebookShare στο TwittertwitterTwitterShare στο PinterestPinterestPinterestShare στο MoreAddthismore1

Η αιλουροειδής είναι μια ιογενή ασθένεια που εμφανίζεται κυρίως σε μη εμβολιασμένα γατάκια κάτω από την ηλικία ενός. Οι παλαιότερες γάτες είναι λιγότερο πιθανό να συστέλλονται αυτή η ιογενή ασθένεια λόγω μακροπρόθεσμου εμβολίου ή φυσικής ανοσίας. Τα τυπικά συμπτώματα της αιλουροειδούς μπορεί να περιλαμβάνουν:

– Απώλεια όρεξης
– Έμετος
– φάουλ συχνά αιματηρή διάρροια
– αφυδάτωση
– λήθαργος

Ο ιός είναι στην πραγματικότητα με μεγαλύτερη ακρίβεια ως ιός Parvo και δεν προκαλεί τυπικά αλλαγές στην ιδιοσυγκρασία στη γάτα, όπως υποδηλώνει το όνομα. Τις περισσότερες φορές η αιλουροειδές Distemper έχει συμβληθεί σε μη εμβολιασμένα γατάκια από την επαφή των μολυσμένων κόπρανων ή βρώμικα, γεμάτα αγχωτικά περιβάλλοντα.

Η διάγνωση βασίζεται συνήθως στο κλινικό ιστορικό μη εμβολιασμένων γατών με αυτά τα σημάδια και μια δοκιμή κοπράνων μπορεί επίσης να γίνει για τον ιό. Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για τον ιό των αιλουροειδών και υποστηρίζει ότι αποτελείται από IV υγρά και αντιβιοτικά στο κτηνιατρικό νοσοκομειακό περιβάλλον για αρκετές ημέρες και στη συνέχεια εισάγοντας σιγά -σιγά δίαιτα και συμπληρώματα όπως προβιοτικά όπως ταχεία ισορροπία. Ενώ ένα ορισμένο ποσοστό των γατών μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία, άλλοι μπορούν ενδεχομένως να πεθάνουν. Συνήθως ο εμβολιασμός προσφέρει μακροπρόθεσμη ασυλία σε γάτες ηλικίας 14 εβδομάδων ή άνω που είναι δια βίου στις περισσότερες περιπτώσεις, καθιστώντας τα αναμνηστικά πλάνα ανέφεραν σε ενήλικες ή ανώτερες γάτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *