Πόσο πρέπει να ταΐσω τη γάτα μου;


“Πόσο πρέπει να ταΐσω τη γάτα μου;” είναι μια ερώτηση που μου έθεσε συχνά και η απάντηση δεν είναι τόσο βασική όσο φαίνεται. Παρόλο που κάθε κουτί και τσάντα των τροφίμων για τα τρόφιμα γάτας που τροφοδοτούν οδηγίες, είναι σχεδόν άχρηστες.

Σκεφτείτε αυτό για μια στιγμή: θα μπορούσατε να απαντήσετε οριστικά στην ερώτηση “Πόσο πρέπει να φάει κάποιος;” Φυσικά και όχι. Εάν είστε ένας αρκετά καθιστικός υπάλληλος γραφείου, δεν θα (ή δεν θα έπρεπε!) Τρώτε την ίδια ποσότητα τροφίμων με έναν επαγγελματία αθλητή. Η 80χρονη γιαγιά σας δεν θα φάει το ίδιο ποσό με την 10χρονη κόρη σας. Το ίδιο ισχύει και για τις γάτες: το ποσό που πρέπει να φάει μια γάτα ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, την υγεία, το επίπεδο δραστηριότητας, τον μεταβολικό ρυθμό, το φύλο και το γενετικό μακιγιάζ, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς παράγοντες.

Το πολύ κοινό λάθος: Τροφή πάρα πολύ

Το πολύ κοινό λάθος που κάνουν οι γονείς της γάτας είναι να τρέφονται πάρα πολύ – και συχνά, αυτό συμβαίνει επειδή ακολουθούν τις οδηγίες διατροφής του κατασκευαστή στην ετικέτα. Η παχυσαρκία της αιλουροειδούς είναι μια επιδημία, με πολύ περισσότερο από το 50% των γατών της Αμερικής να θεωρούνται υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και έρχεται με όλα τα ίδια προβλήματα υγείας στις γάτες όπως και στον άνθρωπο: διαβήτη, αρθρίτιδα και άλλα προβλήματα αρθρώσεων, καρδιά και αναπνευστική Προβλήματα, συμβιβασμένο ανοσοποιητικό σύστημα και γαστρεντερικά προβλήματα.

Πόσα τρόφιμα χρειάζεται μια γάτα;

Το περιεχόμενο θερμίδων μπορεί να ποικίλει ευρέως από ένα εμπορικό σήμα γάτας σε άλλο. Όλες οι μάρκες δεν θα αποκαλύψουν τις μετρήσεις θερμίδων στην ετικέτα και ίσως χρειαστεί να ελέγξετε την ιστοσελίδα της μάρκας για να βρείτε τις πληροφορίες. Οι γενικές συστάσεις κυμαίνονται από 24 έως 35 θερμίδες ανά λίβρα σωματικού βάρους ανά ημέρα για να διατηρηθούν μια μέση ενήλικη γάτα σε ένα υγιές, κανονικό βάρος. Το διάγραμμα κατάστασης του σώματος που ακολουθεί μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν η νεαρή σας σε ενήλικη γάτα είναι σε κανονικό βάρος.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Σε παλαιότερες γάτες, η μυϊκή κατάσταση είναι ένας καλύτερος δείκτης. Θα είστε σε θέση να αισθανθείτε οστά σε ανώτερες γάτες που είναι υπέρβαροι αν αρχίσουν να χάνουν μυϊκή μάζα.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Εάν η γάτα σας είναι υπέρβαρο ή υποβαθμισμένο, υπολογίστε την ποσότητα για τροφοδοσία με βάση το βάρος στόχου της.

Δεδομένου ότι οι διατροφικές ανάγκες μπορεί να ποικίλουν σημαντικά ανάλογα με τις πτυχές που επισημαίνονται παραπάνω, είναι καλή ιδέα να ζυγίζετε συχνά τη γάτα σας και να προσαρμόσετε το ποσό που τροφοδοτείτε ανάλογα.

Πόσο τυπικά πρέπει να τρώνε οι γάτες;

Αφήνοντας τα τρόφιμα έξω για τη γάτα σας όλη την ώρα είναι η μοναδική μεγαλύτερη πτυχή που προκαλεί παχυσαρκία στις γάτες. Η δωρεάν διατροφή της επιλογής έρχεται σε αντίθεση με τη φυσική ρουτίνα της γάτας να είναι κυνηγός που μπορεί να τρώει μόνο δύο ή τρία μικρά γεύματα την ημέρα. Για πολλούς ανθρώπους, η διατροφή δύο γευμάτων την ημέρα είναι η πιο λειτουργική λύση, αλλά αν εργάζεστε από το σπίτι, ίσως θελήσετε να εξετάσετε τη διαίρεση του συνολικού ποσού των τροφίμων για την ημέρα σε τρία ή τέσσερα γεύματα.

Ειδικές εκτιμήσεις για τα γατάκια

Τα γατάκια χρειάζονται πολύ περισσότερα τρόφιμα ανά λίβρα σωματικού βάρους από τις ενήλικες γάτες και θα χρειαστούν πολύ πιο συχνή γεύματα. Χρησιμοποιήστε τις συστάσεις της ετικέτας ως σημείο εκκίνησης και τροφοδοτείτε το γατάκι σας τόσο κονσερβοποιημένο ή ωμό φαγητό καθώς θα φάει μέχρι να είναι περίπου τέσσερα έως έξι μηνών, σε τρία ή τέσσερα γεύματα την ημέρα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διατροφικές απαιτήσεις ενός γατάκι ποικίλλουν ακόμη και πολύ περισσότερο από μια γάτα ενηλίκων, θυμηθείτε να παρακολουθείτε το βάρος και την κατάσταση του σώματος του γατάκι σας και να ρυθμίσετε ανάλογα. Μόλις το γατάκι σας φτάσει σε ηλικία έξι μηνών, μπορείτε να αρχίσετε να το τροφοδοτείτε ως ενήλικα γάτα.

Πάντα παρέχετε άφθονο γλυκό νερό

Ας ελπίσουμε ότι ήδη γνωρίζουμε ότι το ξηρό φαγητό δεν είναι μια καλή επιλογή για τις γάτες. Όχι μόνο το ξηρό φαγητό δεν παρέχει αρκετή υγρασία για τις γάτες να παραμείνουν κατάλληλα ενυδατωμένα και να σταματήσουν τα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος, είναι πολύ υψηλή σε υδατάνθρακες για ένα υποχρεωτικό σαρκοφάγο όπως η γάτα. Οι γάτες δεν έχουν αρκετά υψηλή δίψα για να αντισταθμίσουν την έλλειψη υγρασίας σε μια ξηρή δίαιτα πίνοντας πολύ περισσότερο νερό. Ωστόσο, ακόμη και οι γάτες που τρώνε ωμά ή κονσερβοποιημένα τρόφιμα πρέπει πάντα να διαθέτουν άφθονο γλυκό νερό.

Τι πρέπει να φάει η γάτα σας;

Η βέλτιστη δίαιτα για μια γάτα είναι μια κατάλληλα διαμορφωμένη δίαιτα ακατέργαστη, σπιτική ή χωρίς κόκκους. Διαβάστε το καλύτερο φαγητό για τη γάτα σας για περισσότερες πληροφορίες.

Αυτή η ανάρτηση δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2015 και έχει ενημερωθεί.

Εικόνα pixabay φωτογραφία απόθεμα

Βασιλιάς Ingrid

Πίνακας περιεχομένων
Το πολύ κοινό λάθος: Τροφή πάρα πολύ
Πόσα τρόφιμα χρειάζεται μια γάτα;
Πόσο τυπικά πρέπει να τρώνε οι γάτες;
Ειδικές εκτιμήσεις για τα γατάκια
Πάντα να παρέχετε άφθονο φρέσκο ​​νερό που πρέπει να φάει η γάτα σας;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει:
Γάτες και ψάρια: Για να ταΐσετε ή να μην ταΐσετε;

Ρωτήστε έναν κτηνίατρο CAT: Τι πρέπει να ταΐσω τη γάτα μου;

Είναι καλό να τροφοδοτείτε τα απορρίμματα των τραπεζιών γάτας σας;

«Mews και Nips:” Talking “Η γάτα δίνει στους επιστήμονες μια εικόνα για το πώς σκέφτονται οι γάτες
Τα προϊόντα K & H Pet Heated Bed »

159 Σχόλια για το πόσο πρέπει να ταΐσω τη γάτα μου;

Πήρε η Ομιά λέει:

12 Ιανουαρίου 2022 στις 11:24 μ.μ.

Μόλις υιοθέτησα μια γάτα που ονομάζεται Katy, οπότε ακόμα δεν ξέρω πώς να τα ταΐσω σωστά. Ευχαριστώ για αυτή την πολύ ευεργετική θέση !!

Απάντηση

Η Janine λέει:

10 Ιανουαρίου 2022 στις 7:17 π.μ.

Τα κορίτσια μου τρώνε δύο φορές την ημέρα και παίρνουν ένα σνακ πριν τον ύπνο. Lulu annullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *