Δεν θα ξεχάσετε τη Sissy μόλις την δείτε στο δαχτυλίδι υπακοής του Westminster


με ένα όνομα όπως το Sassy Sissy δεν πρέπει να είναι απροσδόκητο ότι ο ιδιοκτήτης της χαρακτηρίζει ως “λίγο spitfire”.

Η Sissy είχε την αναζήτηση του ιδιοκτήτη της Donna Hartwig. Φωτογραφία από την Debbie Fields

“Αυτό καταγράφει πλήρως την προσωπικότητά της και την προσπάθειά της”, λέει ο ιδιοκτήτης-handler Donna Hartwig, του Big Rock, Ill., Από τον Jack Russell Terrier/Miniature Dachshund/Komondor Mix, το μοναδικό αμερικανικό σκύλο σε ένα πεδίο 24 που ανταγωνίζονται στο τρίτο ετήσιο πρωτάθλημα υπακοής Masters στο Westminster τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου.

“Δεν είμαι σίγουρος για το τμήμα Komodor της δοκιμής DNA”, λέει ο Hartwig, “γιατί αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο σκυλί. Το μόνο που είναι μεγάλο για αυτήν είναι η στάση της. ”

Η ιστορία του 5χρονου Sissy μπορεί να υπερηφανεύεται για μια προφορά. Εγκρίθηκε σε ηλικία 7 εβδομάδων από ένα πάρτι στο νότιο Ιλλινόις το 2013. “Είχε αυτό το scrawny, Little Mutt Look”, θυμάται ο Hartwig, “Αυτό είπε ότι με παίρνει σπίτι. Απλώς δεν μπορούσα να την αφήσω πίσω. ”

Και από τότε, το ζευγάρι βρισκόταν σε μια γρήγορη διαδρομή μαζί.

Για τον Hartwig, πρώην ιδιοκτήτη/χειριστή της Newfoundland, ο Sissy αντιπροσωπεύει μια σημαντική αναχώρηση σε μέγεθος και ιδιοσυγκρασία. “Θα μπορούσα πιθανώς να χωρέσω έξι από τα κιβώτια της σε ένα νέο μέγεθος-μέγεθος.”

Ο μικρός Αμερικανός σκύλος φέρνει πίσω τον αλτήρα κατά τη διάρκεια μιας άσκησης κατάρτισης. Φωτογραφία από την Debbie Fields.

Έχει πάρει πάντα τα σκυλιά της μέσα από μαθήματα υπακοής επειδή το είδε ως ευθύνη ιδιοκτήτη για να τους κρατήσει διαχειρίσιμο στο κοινό. “Η Sissy ήταν τόσο γεμάτη ενέργεια που ήξερα ότι δεν μπορούσα να χάσω κανένα χρόνο να το διοχετεύει προς την καλύτερη κατεύθυνση.”

Σε ηλικία 5 μηνών, είχε εγγραφεί στην Sissy στην αρχική υπακοή, όπου έλαβε βασικά στοιχεία θεμελίωσης. Επτά μήνες αργότερα, ο μικροσκοπικός ανεμοστρόβιλος έλαβε την καλή ονομασία των σκύλων της για τα πρώτα γενέθλιά της.

“Σε εκείνο το σημείο, επέλεξα να δοκιμάσω το χέρι μου σε ανταγωνισμό μαζί της. Πρώτον, σκέφτηκα ότι θα πάρω μόνο έναν τίτλο CD. Μετά από τρεις εκπομπές και τρεις πρώτες θέσεις, το καταφέραμε. Στη συνέχεια, πήγαμε μετά τον τίτλο CDX, ο οποίος έδειξε λίγο πιο δύσκολο. Το ευρύ άλμα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο γι ‘αυτήν στις εκπομπές, αν και δεν είχε κανένα πρόβλημα με την εκπαίδευση. ”

Εισάγετε τον εκπαιδευτή Dave Parison, του Plano, Ill. Με την σταθερή επιρροή του, ο Hartwig και ο Sissy έτρεχαν ξανά. Τρεις πρώτες θέσεις αργότερα είχαν έναν περιζήτητο τίτλο CDX. “Είχα τη διασκέδαση, απολαμβάνοντας την πρόκληση και την οικοδόμηση ενός απίστευτου δεσμού με αυτόν τον μικρό χαρακτήρα. Με εμπιστεύτηκε και απλώς επιβεβαίωσε ότι τα σκυλιά είναι τόσο εκπληκτικά έξυπνα, προετοιμασμένα να μας ευχαριστήσουν και να απολαύσουν το να το κάνουμε. ”

Αυτό υπολογίζει και τη διαδικασία συγκόλλησης έχει πάρει το ζευγάρι σε UD, udx τίτλους και στην ράμπα μιας περιζήτητης ott. “Πρέπει ακόμα να τσιμπώ τον εαυτό μου”, λέει, “δεν μπορώ να πιστέψω τρία χρόνια αργότερα, έχουμε έρθει τόσο μακριά μετά από να σκεφτόμουν αρχικά απλά ήθελα να δω αν μπορούσαμε να επιτύχουμε έναν τίτλο υπακοής”. Σύμφωνα με το American Kennel Club, ο Sissy ήταν ο τέταρτος σκύλος μικτής φυλής για να κερδίσει έναν τίτλο υπακοής UDX.

Ο Sissy φαίνεται να λέει νεότερος – και μεγαλύτερος – συγκατοίκων, JJ, μην χάσετε το παιχνίδι μου.

Η διατήρηση του Sissy Sharp είναι μια συνεχής διαδικασία. Το δύο τρένο με Parison Weekly και κάθε δεύτερη εβδομάδα σε δύο κλαμπ 50 λεπτά μακριά. “Είναι απαραίτητο να εκπαιδεύσουμε και να αποδείξουν σε διάφορα μέρη”, προσθέτει ο Hartwig.

Η κοινωνική αλληλεπίδραση είναι εύκολη για το Sissy. Χαιρετίζει την οικογένεια και τους φίλους στο σπίτι με τρόπο. «Της δίδαξα ένα τέχνασμα να τρέχω το σώμα μου και στα χέρια μου. Πρέπει να την δω, διότι σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται τόσο ενθουσιασμένη που τους βλέπει ότι πιστεύει ότι θα έπρεπε να κάνει το ίδιο μαζί τους. ”

Η εμπειρία του Westminster θα είναι η πρώτη τόσο για τον Hartwig όσο και για τον Sissy. “Είναι μια μεγάλη σκηνή εκεί έξω για αυτό το μικρό σκυλί”, λέει ο ιδιοκτήτης, “αλλά νομίζω ότι θα εγκλιματιστεί καλά”.

Ο Sissy ζει με τη Lily, ένα «13χρονο Dachshund, και το JJ, ένα« ενοχλητικό »νεαρό κουτάβι Golden Retriever. “Θα ήθελα να τον δώσω πίσω, καθώς είναι ένα παράσιτο και πάντα θέλει να παλέψει και να παίξει. Μπορεί να είναι λίγο υπερβολική κατά καιρούς, αλλά ο Sissy παραμένει το αφεντικό. ”

Τα εκμεταλλεύματα του μικρού σκυλιού δεν περιορίζονταν στο δακτύλιο της επίδειξης. Εμφανίστηκε σε έναν ρόλο καμεών στη ρομαντική ταινία κωμωδίας του 2016, “Ποιος παίρνει το σκυλί;” με πρωταγωνιστή την Alicia Silverstone, με τρεις άλλους pooches.

Πυροβολήθηκε σε ένα πάρκο του Σικάγου σε μια κρύα Ιανουαρίου. “Αναμενόταν να γυρίσουμε στις 7:30 π.μ., αλλά σύντομα η ώρα άλλαξε σε 9 και τελικά στις 3 μ.μ. Έτσι μας έβαλαν σε ένα υπόγειο της εκκλησίας μέχρι να είναι έτοιμοι για εμάς “, θυμάται ο Hartwig. “Ήταν τόσο κρύο που με έκαναν να σταθώ μπροστά σε ένα μεγάλο θερμαντήρα για να κρατήσω το Sissy ζεστό, παρόλο που είχα την τυλιγμένη σε μια κουβέρτα.”

Το 10-λιβρών All-American Canine μύγες πάνω από ένα εμπόδιο κατά τη διάρκεια μιας πρακτικής ευελιξίας

Η υπακοή δεν είναι η μοναδική εστίαση του ζευγαριού. Συμμετέχουν επίσης στον ανταγωνισμό ευκινησίας και στην εκπαίδευση με τέχνασμα. “Η υπακοή είναι η πολύ δύσκολη μας. Όντας ζώα είναι σαν τα παιδιά, ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να κάνουν όταν μπαίνουν στο δαχτυλίδι. Σε ορισμένες περιπτώσεις σας εκπλήσσουν με μια νέα παράδοση της άσκησης που είχαν τελειοποιηθεί στο TRAining class. Αναγνωρίζω και δοξάζω τα σκυλιά μου όταν κάνουν μια συμπεριφορά που μου αρέσει στην καθημερινή ζωή. Τους βοηθά να γνωρίζουν πώς τους αρέσουν να συμπεριφέρονται και να οδηγούν σε λιγότερο διορθωτική εκπαίδευση αργότερα. ”

Το Sissy θα πάρει ένα δάγκωμα από το μεγάλο μήλο; ποιός ξέρει? Όμως, ο Hartwig χαμογελάει, “Οι δικαστές λένε πάντα ότι παίρνει σημεία ευγένειας όταν μπαίνουμε στο δαχτυλίδι υπακοής. Θέλω απλώς αυτό να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία ζωής με καλές αναμνήσεις και για τους δυο μας. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *