Αφήστε τους πολύ


από τον Michell Evans
15 Αυγούστου 2016

«Γεια Μισέλ. Αγωνίζομαι να κάνω τους πελάτες μου να με αφήσουν να περιποιηθούν τα σκυλιά τους σε ένα μακρύτερο στυλ. Όλοι θέλουν να ξυρισμένα. Μιλώ κυρίως για doodles, havanese, shih-tzus, poodles, και mix φυλές. Κανείς δεν θέλει να πληρώσει για de-matting. Δεν τους φέρνουν αρκετά τυπικά. Βαριέμαι με τη δουλειά μου. Από αυτό που έμαθα στο Northwest Grooming Show, κάνω πράγματα όλα λάθος. Πώς μπορώ να πάρω μια πελατεία που έχω εκπαιδεύσει να θέλουν τα σκυλιά τους να ξυρίζονται κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες και να τους πείσω να θέλουν μακρύτερα στυλ πολύ πιο συχνά; ” Υποβλήθηκε από τον Bill M.

Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι φαίνεται Bill. Πολλοί groomers βρίσκουν τον εαυτό τους να κάνουν αυτή τη στροφή σε κάποιο σημείο της σταδιοδρομίας τους. Καθώς μεγαλώνουμε στην περιποίηση μπορούμε να δείξουμε στους πελάτες μας να είναι καλύτεροι πελάτες. Είναι τρομακτικό να κάνετε αλλαγές, αλλά μην παγιδεύεστε από το φόβο. Οι πελάτες σας σέβονται την επάρκεια σας και θα σας ακολουθήσουν σε μια νέα κατεύθυνση.

Ξεκινήστε στέλνοντας μια επιστολή σε όλους τους πελάτες σας που περιγράφουν όλα όσα έχετε μάθει και την κατεύθυνση που σκοπεύετε να πάρετε. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ένας καλός τρόπος για να τα προσεγγίσετε, αλλά μπορείτε επίσης να τα στείλετε σαλιγκάρια και/ή να προσφέρετε ένα χέρι στο σαλόνι.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του τρόπου επικοινωνίας των αλλαγών που θέλετε να κάνετε:

• Πείτε τους ότι είστε πολύ καλύτερα σε θέση να τους βοηθήσετε με την υγεία και την ευημερία του σκύλου τους αν τα βλέπετε σε πολύ πιο τακτική βάση. Αυτό τους λέει ότι σκοπεύετε να τους κλείσετε πολύ πιο συχνά. Ενημερώστε τους ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα είστε σε θέση να με ασφάλεια, άνετα και ευτυχώς για τα οικογενειακά κατοικίδια ζώα τους στο μέλλον. Αυτό τους λέει ότι δεν είστε έτοιμοι να διαπραγματευτείτε.

• Πείτε τους ότι είστε πολύ πιο επικεντρωμένοι από ποτέ για την υγεία, την ασφάλεια και το στυλ του σκύλου τους. Αυτό τους λέει ότι οι αλλαγές που κάνετε είναι προς το συμφέρον του σκύλου τους. Αφήστε τους να γνωρίζουν ότι έχετε παρακολουθήσει το Northwest Grooming Show, (ή Pet Dog Show ή Certification ή Workshop, ή να εγγραφείτε στην streaming Educational Source ή να αγοράσετε ένα σύνολο εκπαιδευτικών DVD) και ότι έχετε ανακαλύψει νέους και καλύτερους τρόπους φροντίδας για τα γούνινα μέλη της οικογένειας τους. Αυτό περιγράφει τον λόγο για τις αλλαγές και γιατί τις κάνετε τώρα. Ενημερώστε τους ότι σκοπεύετε να συνεχίσετε να μαθαίνετε και να βελτιώνετε τις ικανότητές σας για περιποίηση για το υπόλοιπο της κατοχής σας και ότι σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις σας ενισχύοντας τη φροντίδα του κατοικίδιου ζώου τους για πολλά χρόνια. Αυτό τους λέει ότι μπορούν να περιμένουν πολύ περισσότερες αλλαγές και αυξήσεις των τιμών στο μέλλον και ότι ελπίζετε ότι θα σεβαστούν και θα εκτιμήσουν την ανάπτυξή σας.

• Αφήστε τους να γνωρίζουν ότι θα τους κοστίσει πολύ περισσότερο, αλλά θα αξίζει κάθε δεκάρα, επειδή το παλτό, το δέρμα και τα νύχια του σκύλου τους θα διατηρηθούν και όχι για τη διάσωση. Αυτό τους λέει ότι το κατοικίδιο ζώο τους θα ωφεληθεί πολύ περισσότερο από τις νέες πολιτικές από ό, τι το παλιό. Πείτε τους ότι τα μάτια, τα στόματα, τα αυτιά, τα πρωτάλια, τα γεννητικά όργανα, οι μασχάλες, τα δάχτυλα των ποδιών και οι ουρές θα πάρουν δύο ή τρεις φορές περισσότερη προσοχή με το νέο πρόγραμμα περιποίησης. Αυτό τους θυμίζει πόσο κρίσιμες είναι οι υπηρεσίες σας για την παρακολούθηση της υγείας του κατοικίδιου ζώου τους.

• Προτείνετε μηνιαία περιποίηση και πείτε τους ότι περίπου 1 ίντσα παλτό, ανάλογα με τη φυλή, είναι ένα υγιές, κομψό μήκος για το σκυλί τους. Μία ίντσα παλτό προστατεύει και μονώνεται το σκυλί κατοικίδιων ζώων τους τόσο στους κρύους όσο και στους καυτές μήνες/κλίματα. Το καλά διατηρημένο παλτό τους κρατά καταπληκτικό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Λάβετε υπόψη ότι, παρόλο που η 1 ίντσα είναι μια αποδεδειγμένη μέτρηση, χρησιμεύει ως μέσο όρο και μπορεί να μην είναι τεχνικά μια ίντσα. Το παλτό μπορεί να είναι μικρότερο από μια ίντσα σε μερικά μέρη και περισσότερο από μια ίντσα σε άλλους, αλλά στον λαϊκό/πελάτη όλα μοιάζει απλά με “περίπου μια ίντσα”. Πολύ σύντομο παλτό δεν χρησιμοποιεί προστασία από τα στοιχεία τι έτσι. Προτείνετε ότι σας επιτρέπουν να δοκιμάσετε ένα πολύ πιο σωστό στυλ στο σκυλί κατοικίδιων ζώων τους και αν δεν το αγαπούν, μπορείτε να αλλάξετε σε κάτι απλούστερο την επόμενη φορά. Αυτό δείχνει ότι το κατοικίδιο ζώο τους παίρνει όλα τα οφέλη που παρέχονται παραπάνω και φαίνεται πολύ πιο εκπληκτική από ποτέ! Μόλις ο πελάτης συνηθίσει να πλυθεί και να κόβεται τακτικά το σκυλί κατοικίδιων ζώων τους, είναι δύσκολο για αυτούς να επιστρέψουν σε έναν δύσοσμο σύντροφο κρεβάτι.

Η μάθηση για τη διατήρηση του παλτό και του de-matt παίρνει αποτελεσματικά λίγο χρόνο και πρακτική, ώστε να ξεκινήσετε με λίγο λιγότερο παλτό και να εργαστείτε σε πολύ πιο στυλιζαρισμένα διακοσμητικά. Αυτό είναι επίσης πολύ πιο εύκολο για τους πελάτες να αποδεχθούν στην αρχή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε χρεώσει για de-matting. Αν και η ιδέα πίσω από τους να έρχονται μηνιαία είναι ότι δεν θα είναι ματ, μερικοί θα έχουν ματς. Δεν πρέπει να διαρκέσει τόσο πολύ για να κόψει έναν καλά συντηρημένο μηνιαίο πελάτη, όπως έκανε το ξυρίσματος τριών μηνών, έτσι θεωρητικά, λίγο χρόνο για de-matting είναι ενσωματωμένη.

Το πιο σημαντικό, Bill, αν χάσετε μερικούς πελάτες, θα γεμίσετε αυτά τα σημεία με τους πελάτες που είναι έτοιμοι να έρθουν πολύ πιο συχνά. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια πλήρη πελατεία που έρχεται σήμερα σε κάθε τρεις μήνες και πείτε το ένα τρίτο από αυτούς να έρχονται κάθε μήνα, δεν χρειάζεστε πλέον τα δύο τρίτα τουnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *