Πώς ένα κατοικίδιο ζώο θλίβει: Κατανόηση του σκύλου κατοικίδιων ζώων σας ή της απώλειας της γάτας


addthis Κουμπιά κοινής χρήσης στο FacebookFacebookFacebookShare στο TwittertwitterTwitterShare στο PinterestPinterestPinterestShare στο MoreAddthismore14

Όταν εξετάζουμε τις ευθύνες του να είσαι ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται συνήθως τις ρουτίνες, καθημερινές δραστηριότητες, όπως η σίτιση, η κολύμβηση, η άσκηση και η αγάπη του κατοικίδιου ζώου ή της γάτας σας. Αν και αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά, υπάρχουν στιγμές που τα οικογενειακά κατοικίδια ζώα έχουν πρόσθετες ανάγκες, μία από τις οποίες είναι συναισθηματική φροντίδα όταν το κατοικίδιο ζώο σας βιώνει θλίψη. Όταν ένα μέλος της οικογένειας ή ένα άλλο κατοικίδιο ζώο πεθαίνει ή αφήνει το νοικοκυριό, είναι σημαντικό για έναν κηδεμόνα κατοικίδιων ζώων να καταλάβει πώς τα άλλα κατοικίδια ζώα τους μπορεί να θρηνούν, τι σημάδια πρέπει να αναζητήσουν και πώς να υποστηρίξουν καλύτερα το θλιβερό κατοικίδιο ζώο τους συναισθηματικά. Υπάρχουν ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το κατοικίδιο ζώο σας να ανακάμψει και να προχωρήσει.

Όταν ο ιδιοκτήτης ενός κατοικίδιου ζώου πεθαίνει ή φεύγει από το σπίτι, ειδικά αν το κατοικίδιο ζώο και ο ιδιοκτήτης ήταν μαζί για πολλά χρόνια, το κατοικίδιο ζώο μπορεί να παρουσιάσει σύγχυση στην απουσία του ιδιοκτήτη του, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη ή απελπισία όταν περάσει ο χρόνος και ο ιδιοκτήτης δεν επέστρεψε . Επειδή τα ζώα μπορούν να σχηματίσουν ισχυρούς δεσμούς με άλλα οικογενειακά κατοικίδια ζώα στο νοικοκυριό, μπορεί επίσης να βιώσουν απελπισία για την απώλεια ενός άλλου κατοικίδιου ζώου. Σίγουρα, η εμπειρία της απόγνωσης του κατοικίδιου ζώου σας είναι διαφορετική από ό, τι μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Τα σκυλιά και οι γάτες μας δεν κλαίνε και επειδή ζουν αυτή τη στιγμή, δεν βιώνουν συναισθήματα ενοχής ή λύπης για την “ημιτελή επιχείρηση” που μπορεί να είχαν με το άτομο που δεν είναι πλέον στη ζωή τους. Τα οικογενειακά κατοικίδια ζώα είναι ευαίσθητα στις διαθέσεις μας και συνήθως θα ανταποκριθούν στη θλίψη και τις αλλαγές στη συμπεριφορά των υπόλοιπων ανθρώπων στο νοικοκυριό. Εάν είστε λυπημένοι και ανήσυχοι, το κατοικίδιο ζώο σας θα το πάρει αυτό και θα αντικατοπτρίζει τα συναισθήματά σας.

Τα σημάδια ότι το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να θλίβει περιλαμβάνει ξαφνική καταστροφική μάσηση ή νυχτερίδες, φωνάζοντας, έλλειψη όρεξης, συνεχή βηματοδότηση σαν να ψάχνει για τον χαμένο σύντροφό του ή τον ιδιοκτήτη του και τις συναισθηματικές εκρήξεις, όπως το χτύπημα ή το γκρίνια στους ανθρώπους. Το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί επίσης να έχει αλλαγές στα πρότυπα ύπνου. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας λαχταράει πολύ περισσότερη προσοχή και διαβεβαίωση από εσάς ή χάνει ενδιαφέρον για τις αγαπημένες δραστηριότητες του προηγουμένως.

Μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε την απελπισία του κατοικίδιου ζώου σας περιλαμβάνουν να ξοδεύετε επιπλέον χρόνο με το κατοικίδιο ζώο σας, συχνά χαζεύοντας και να μιλάτε σε αυτόν καθησυχαστικά, παρέχοντάς του με αντικείμενα άνεσης, όπως αγαπημένα παιχνίδια και κουβέρτες. Για οικογενειακά κατοικίδια ζώα που έχουν χάσει τον ιδιοκτήτη τους, σκεφτείτε να προμηθεύσετε αντικείμενα που φέρουν το άρωμα του ιδιοκτήτη τους, όπως ένα είδος ρούχων ή μια μαξιλαροθήκη. Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη ρουτίνα του κατοικίδιου ζώου σας, καθώς η διαταραχή στην τακτική ρουτίνα του μπορεί να προκαλέσει πολύ περισσότερη δυσφορία. Εάν ένα κατοικίδιο “Alpha” έχει εγκαταλείψει το νοικοκυριό ή πέθανε, επιτρέψτε στα υπόλοιπα οικογενειακά κατοικίδια ζώα σας να δημιουργήσουν τη νέα τους διαταγή, αλλά να περάσουν αν οι μάχες κλιμακώνονται.

Η ξαφνική απώλεια ενός άλλου κατοικίδιου ζώου ή ατόμου που ήταν προηγουμένως ένα κρίσιμο κομμάτι του σκύλου κατοικίδιων ζώων ή της ζωής της γάτας σας μπορεί να είναι αποπροσανατολιστική και αναστατωμένη στο κατοικίδιο ζώο σας. Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας θλίβει, θα μπορείτε να βοηθήσετε το κατοικίδιο ζώο ή τη γάτα σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θλίψης με κάποια επιπλέον TLC. Εάν έχετε χάσει ένα κατοικίδιο ζώο, αφήστε τα υπόλοιπα οικογενειακά κατοικίδια ζώα να αποκαταστήσουν μια κανονική ρουτίνα πριν υιοθετήσετε ένα άλλο κατοικίδιο ζώο.

Έχει εμφανιστεί το κατοικίδιο ζώο σας σημάδια θλίψης; Πώς βοηθήσατε το δικό σας κατοικίδιο ζώο;

Συμπεριφορά κατοικίδιων ζώων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *